فیلتر قلیایی و مزایای آن
با توجه به وجود فاضلاب هایی که آب آنها به درون زمین هدایت می شود و صنعتی شدن شهر ها ، آب های زیرزمینی خاصیت اسیدی به خود گرفته و موجب شده PH آب های زیر زمینی به طور قابل ملاحظه ای کاهش یابد .از این رو چاره اندیشی شده و برای جبران کاهش PH آب فیلتر های بسیار مفید که خاصیت افزایش PH آب را دارا می باشند ساخته شده که می توان در مسیر آب قابل شرب قرار داد تا از ضررهای آب اسیدی جلوگیری کرد . این فیلتر ها قابلیت حدود ۱ واحد افزایش PH آب را دارند.
مزایای آب قلیایی:
از مزایای آب قلیایی میتوان به موارد زیر نیز اشاره کرد :
۱- افزایش جذب اکسیژن در بدن
۲- دلپذیر تر شدن طعم آب
۳- اضافه شدن ین پتاسیم ، کلسیم و منیزیم به آب که برای بدن انسان بسیار مفید می باشد.
۴- کاهش روند افزایش قند خون در افراد دیابتی
۵- کاهش خاصیت اسیدی در افرادی که از ناراحتی های معده به دلیل خاصیت اسیدی بودن معده رنج می برند .
۶- جوان سازی پوست
۷- جلوگیری از ورم مفاصل
آب قلیایی چیست :
در تعریف آب شرب معقول ، آب قلیایی به آبی گفته می شود که PH آن بین ۷/۱ تا ۸/۸ باشد ولی در تعریف کلی PH بالا تر از ۷ را قلیایی نامند . آب با PH معادل با ۷ آبی خنثی است که یعنی نه خاصیت اسیدی دارد نه خاصیت بازی .
با توجّه به توضیحات بالا و با توجه به این که در سیستم تصفیه آب خانگی به طور پیش فرض فیلتر قلیایی وجود ندارد توصیه میگردد فیلتر قلیایی حتما تهیه و به دستگاه تصفیه آب اضافه گردد . عموماً این فیلتر در مرحله آخر نصب می شود ولی به توصیه سازندگان این فیلتر بهتر است که در مرحله ۵ دستگاه تصفیه آب نصب گردد .(در دو وضعیت فیلتر نقش خود را به درستی انجام می دهد)
نکته مهم و قابل ذکری که باید حتماً به آن اشاره کرد این است که بعد از صرف غذا به دلیل خاصیت اسیدی معده برای هضم غذا به هیچ عنوان نباید از آب قلیایی استفاده نمود چون به دلیل کاهش اسیدی شدن معده هضم غذا درست انجام نمی شود و معده به عبارتی رفلاکس می کند .
به دلیل اهمیت این فیلتر توصیه می گردد از برند های معروف و شناخته شده بازار تهیه تا عملیات فیلتراسیون در این مرحله به درستی صورت پذیرد. قلیایی شدن آب در دستگاه تصفیه آب به کمک مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم صورت می گیرد و روش الکتریکی و بار دار کردن ذرّات در تصفیه آب خانگی انجام نمی شود .
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آب قلیایی توصیه می شود به مقالات مرتبط و مواردی مانند به چه روش هایی می توان آب را قلیایی نمود مراجعه نمایید.
فیلتر قلیایی:
آب قلیایی آبی است که سرشار از مولکول هیدروژن است . هیدروژن یکی از مهمترین عوامل آنتی اکسیدانی در بدن به شمار می رود.در هنگام عبور آب از فیلتر قلیایی یون هیدروکسید با بار منفی ایجاد می شودکه با ورود آب قلیایی به بدن نسبت میان یون های اکسید کننده کمتر از یون های احیا کننده می شود.
این فیلتر نیز به هنگام کم شدن مواد معدنی در آب استفاده می شود .هنگامی که آب از فیلتر چهارم (ممبران ) عبور می کند با حذف مقادیر زیادی از املاح و مواد معدنی و کمبود این مواد در آب فیلتر قلیایی به کمک می آید و با بالا بردن PH آب ، آن را از حالت اسیدی به قلیایی در می آورد و باعث می شود هنگامی که در بدن حالت اسیدی ایجاد می شود ،با خنثی کردن این حالت به بدن در دفع حالت اسیدی کمک کند.
در این نوع فیلتر از سنگ های معدنی کلسیت ، سنگ مایفان ، سدیم ، منیزیم و پتاسیوم استفاده شده است اما با این تفاوت که این سنگ های معدنی دارای بار مثبت و منفی هستند که باعث بالا رفتن PH آب می شود. میزان قدرت قلیایی شدن آب بستگی به نوع و مقدار سنگ های معدنی موجود در فیلتر می باشد.
بعضی از این فیلترها علاوه بر خاصیت قلیایی کنندگی ،دارای خاصیت آنتی اکسیدانی نیز می باشند که به آنها فیلتر ORP می گویند. ORP به معنای کاهش متغیر اکسید کنندگی می باشد .این خاصیت فیلتر قلیایی باعث بالا رفتن خاصیت احیا کنندگی و در نتیجه کاهش خاصیت اکسید کنندگی می شود.در نتیجه جلوی فعالیت رادیکال های آزاد در بدن را که باعث سرطان می شوند را می گیرد. آب لوله کشی و آب معدنی دارای ORP بالا هستند .
استرس، تغذیه نامناسب ، آلودگی هوا و اشعه های مختلفی که در محیط وجود دارند باعث بالا رفتن حالت اکسیداسیون در بدن می شود که با نوشیدن چند لیوان آب قلیایی ،می توان این حالت را از بین برد .برای پیشگیری از بروز سرطان در بدن باید محیط بدن را از حالت اسیدی به حالت قلیایی در آورد چرا که حالت اسید باعث تبدیل سلول های طبیعی بدن به سلول سرطانی می شود .