مقالات

تصفیه آب خانگی چیست و چگونه عمل می کند؟

تصفیه آب خانگی چیست و چگونه عمل می کند؟

 

تصفیه آب خانگی چیست و چگونه عمل می کند؟

تصفیه آب خانگی زیر سینکی

تصفیه آب خانگی چیست؟ نحوه عملکرد آن چگونه است ؟ چند فیلتر دارد و این فیلترها چگونه عمل میکنند؟

این سوالات و بسیاری از سوالات مشابه عموما قبل از خرید دستگاه تصفیه آب خانگی پرسیده می شود یا در ذهن شما وجود دارد. پاسخ به این سوالات و دغدغه هایی که دارید، اهمیت زیادی دارد.

باید حتما قبل از خرید تصفیه آب خانگی، اطلاعات خود را در مورد این دستگاه بسیار کاربردی و مهم بیشتر کنید. تنوع انواع دستگاه های تصفیه در تجهیزات و امکاناتی است که دارند. به همین علت، دانش شما نسبت به ویژگی های این دستگاه ها می تواند به خرید بهتر و هوشمندانه تر کمک کند.

امروزه به دلیل زندگی در شهرهای صنعتی ، سلامتی انسان به خطر افتاده است و این موضوع بدین علت است که آب های زیرزمینی آلوده شده اند و مرغوبیت و کیفیت آب آشامیدنی شهری رو به کاهش است.

کمبود بارش نیز خود دلیلی برای کاهش کیفیت آب آشامیدنی است؛ تا جایی که در بسیاری از شهرها حتی آب تصفیه شده درون لوله ها نیز اصلا قابل شرب نیست! به همین علت است که توجه به تصفیه مجدد آب حتی در شهرهای کوچک و بزرگی که به نظر می رسد مشکل آب ندارند نیز حیاتی و مهم است.

تصفیه آب خانگی چیست

از آنجایی که آب آشامیدنی تاثیر به سزایی در حفظ سلامتی انسان دارد، توجه به این موضوع بسیار حائز اهمیت می باشد. معمولا افراد برای اطمینان از سالم بودن آب آشامیدنی مصرفی خود از آب های معدنی و یا دستگاه های تصفیه آب خانگی استفاده می کنند.اما این راهکار نیز نمی تواند گزینه خوبی برای دسترسی به آب آشامیدنی سالم باشد. چراکه آب معدنی های عرضه شده به صورت بطری نیز خود مشکلاتی را به همراه دارند.

آب آشامیدنی سالم

استفاده از آب معدنی می تواند برای محیط زیست بسیار مضر باشد، چرا که بطری های آب معدنی رها شده در طبیعت، میزان مواد تجزیه ناپذیر در طبیعت را افزایش می دهد و هم چنین وجود مواد نگهدارنده در آب های معدنی برای سلامتی انسان نیز مضر می باشد.

علاوه بر مواردمذکور، زمانی که آب معدنی در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار گیرد، ترکیبات شیمیایی خطرناکی وارد آب شده که سرطان زا هستند. بنابراین می توان ادعا کرد که بهترین روش برای دستیابی به آب آشامیدنی سالم استفاده از دستگاه های آب شیرین کن خانگی می باشد.

وقتی در مورد دستگاه آب شیرین کن خانگی صحبت می کنیم ، برخی گمان می کنند این یک دستگاه تخصصی برای شیرین کردن آب دریا یا شیرین سازی آب های شور در برخی شهرهای خاص است که آب شیرین ندارند. اگرچه این دستگاه ها زمانی فقط در شهرهای قم و کاشان و دیگر شهرهای درگیر با آب های شور مورد استفاده بودند؛ اما امروزه نیاز است تا از دستگاه آب شیرین کن یا همان دستگاه تصفیه آب خانگی در اکثر شهرها استفاده شود.

دستگاه تصفیه آب خانگی همانطور که از اسمش پیداست، بر خلاف دستگاه تصفیه آب صنعتی، قابل بهره برداری در محیط های خانگی است. جای زیادی نمی گیرد و می تواند به صورت دقیق و حتی حرفه ای تر از دستگاه های بزرگ صنعتی، اقدام به تصفیه آب کند.

این دستگاه ها از قطعات و اجزاء متنوعی تشکیل شده اند تا بتوانند آلودگی های آب، املاح مضر و بد طعم کننده آب را گرفته و آبی زلال و شفاف و باکیفیت در اختیار مصرف کننده قرار دهند. خوشبختانه این نوع دستگاه های تصفیه آب هم قابلیت استفاده در خانه و هم در شرکت ها و کارخانجات را داشته و هزینه چندانی نیز به مجموعه ها تحمیل نمی کند.

ویژگی مهم دستگاه تصفیه آب خانگی این است که با توجه به شرایط آب هر منطقه قابل تنظیم است. یعنی اگر قرار است تصفیه آب خانگی در روستا انجام شود که آب ورودی به خانه ها شرایط ویژه ای از نظر املاح دارد، می توان آن را به صورت دقیق تنظیم نمود. همچنین برای شهرهای مختلف به دلیل شرایط خاصی که دارند، تنظیم دستگاه آب شیرین کن خانگی می تواند متفاوت باشد.

برای اینکه دقیق بدانیم دستگاه تصفیه آب خانگی چیست، تنها به آشنایی با اجزاء آن محدود نمی شود. البته که باید اجزاء آن را نیز به درستی بشناسیم تا درک بهتری از عملکرد آن داشته باشیم. با این حال، علاوه بر اجزاء باید در مورد نوع کاربرد دستگاه نیز اطلاعات دقیقی داشته باشیم.

در ادامه این مطلب تلاش شده تا به صورت خلاصه و کاربردی به مطالبی اشاره شود که به آشنایی با دستگاه تصفیه آب خانگی پیش از خرید کمک کند. حتما اگر قصد خرید این دستگاه را دارید، اطلاعات خوبی در این مطلب برای شما جمع آوری شده است.

عملکرد تصفیه آب خانگی چیست؟

عملکرد انواع مختلف دستگاه های آب شیرین کن خانگی تاثیر مستقیمی برروی کیفیت و مرغوبیت آب تصفیه شده دارد. در حال حاضر دستگاه های تصفیه آب خانگی زیرسینکی جدیدترین روش در ایران هستند. این دستگاه  از یکی از روش های  فیلتراسیون و یا اسمز معکوس برای تصفیه آب استفاده می کنند.

با این حال کیفیت هر کدام از این دستگاه ها با هم متفاوت و حتی روش اجرای تصفیه آب نیز تفاوت هایی دارد. به همین علت باید در هنگام خرید دقت بیشتری به کار گرفته شود.

دستگاه های آب شیرین کن خانگی الترافیلتراسیون یا همان UF، بدون مخزن و پمپ کار می کند و چند مرحله فیلتر تصفیه آب به صورت سری بر روی شاسی تنظیم شده اند. این دستگاه های آب شیرین کن خانگی آب آشامیدنی را تصفیه نمی کنند و فقط قادر هستند که املاح درشت و کلر موجود در آب را از بین ببرند.

پکیج تصفیه فاضلاب

منظور از املاح درشت همان شن و ماسه و گل و لای می باشد. این املاح برای پوست و موی انسان مضر می باشند و باعث ریزش مو و چروک شدن تدریجی پوست می شوند. پس گزینه ی مناسبی در بین دستگاه های تصفیه ی آب نیستند.

در واقع از این دستگاه ها می توان برای تصفیه آب غیر خوراکی بیشتر استفاده کرد. هر چند که در این خصوص نیز به نظر کارایی چندانی ندارند. با این حال در شرایطی که فضا محدود و فقط نیاز به یک فیلتراسیون ساده است، می تواند مناسب باشد.

نوع دیگر دستگاه تصفیه آب، دستگاه RO است. دستگاه آب شیرین کن خانگی RO نیز زیر سینکی هستند و بیشتر این دستگاه ها ساخت کشور تایوان می باشند. تصفیه آب خانگی دارای  پمپ و مخزن و یک فیلتر ممبران هستند.یکی از مهمترین نکات خرید دستگاه تصفیه آب نیز توجه به کیفیت و نوع عملکرد همین تجهیزات به کار رفته در تولید دستگاه ها است. دستگاه های آب شیرین کنی که به روش اسمز معکوس عمل می کنند، املاح مضر موجود در آب را تا ابعاد ۰.۰۰۰۱ میکرون حذف کرده و پس از تصفیه ی اولیه، املاح مفیدی که حذف شده اند را به آب آشامیدنی اضافه می کنند این دستگاه ها میزان TDS یا همان سختی آب را به میزان استاندارد تنظیم می نمایند.

دقت داشته باشید که نحوه عملکرد دستگاه تصفیه آب خانگی ارتباط مستقیمی با روش تصفیه آب و تجهیزات به کار رفته در آن دارد. در نتیجه باید قبل از خرید این نوع دستگاه ها، حتما اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید. اگر هم اطلاعات کافی در این زمینه ندارید، حتما با افراد خبره و با تجربه در این زمینه مشورت کنید.

انواع فیلتر دستگاه آب شیرین کن خانگی

یکی از مواردی که در هنگام خرید دستگاه تصفیه آب باید مورد توجه قرار گیرد، انواع فیلترهای به کار رفته در تولید آن است. اینکه دستگاه در چند مرحله فیلتراسیون انجام می دهد و هر کدام ازاین مراحل شامل فیلترکردن چه املاح و موادی است، موضوع بسیار مهمی است که باید به آن توجه شود.

در هنگام معرفی این دستگاه ها عموما نوع فیلترها و ترتیب قرارگیری آن ها بیان می شود. بد نیست به صورت خلاصه با برخی از مهمترین فیلترها و نحوه قرارگیری آن ها آشنا شوید.برای فیلتراسیون آب آشامیدنی از ترتیب زیر استفاده می شود:

  1. فیلتر پیش تصفیه
  2. فیلتر کربن فعال
  3. فیلتر کربن بلاک
  4. فیلتر ممبران
  5. فیلتر پست کربن خطی
  6. فیلتر مینرال

برای اطلاع از هر کدام از این مراحل، اتفاقاتی که در این فیلتراسیون آب آشامیدنی اتفاق می افتد را برایتان شرح می دهیم

    فیلتر مرحله اول :

در این مرحله از یک فیلتر که از جنس پلی پروپلین می باشد، استفاده می کنند که این فیلتر قابلیت حذف املاح بزرگتر از ۵ میکرون را دارد. این فیلتر تلاش می کند تا آلودگی های عمومی که درون آب وجود دارد را جذب کند تا وارد فیلترهای مرحله بعدی نشود. اهمیت سلامت این فیلتر نه تنها برای کیفیت آب آشامیدنی بلکه برای طول عمر دستگاه تصفیه آب خانگی مهم و حیاتی است. حفظ و نگهداری آن باید حتما مورد توجه قرار گیرد.

به این فیلتر، میکروفیلتر یا پیش تصفیه نیز گفته می شود. راه اندازی صحیح این مرحله اهمیت زیادی در تصفیه کلی آب دارد.

عمر مفید این فیلتر حدودا ۶ ماه است. بعد از ۶ ماه حتما نسبت به تعویض آن اقدام کنید. در غیر این صورت ممکن است کیفیت آب آشامیدنی کاهش پیدا کند. همچنین همانطور که گفته شد باعث آسیب به دستگاه می شود.

فیلتر کربن فعال:”تصفیه آب خانگی چیست”

فیلتر کربن گرانول اکتیو در واقع نوعی از فیلتر کربن فعال می باشد که یون های مثبت و منفی را آزاد می کند و با این کار کلر موجود در آب آشامیدنی را حذف می نماید. این فیلتر نیز پس از ۶ ماه باید سرویس بشود و یا کلا تعویض گردد.

    فیلتر کربن بلاک:”تصفیه آب خانگی چیست”

می توان گفت که این فیلتر نقش کامل کننده برای فیلتر مرحله ی دوم را دارد و با نام فیلتر کربن بلاک شناخته شده است. این فیلتر مواد جانبی کلر مانند کلرامین را حذف می کند. علاوه بر این از ممبران محافظت می کند و باعث می شود که فیلتر اصلی دستگاه اسمز معکوس آسیب نبیند.

    فیلتر ممبران:”تصفیه آب خانگی چیست”

ممبران دستگاه اسمز معکوس، فیلتری است که بافت بسیار ریزی دارد و تمامی املاح مضر تا ابعاد ۰.۰۰۰۱ میکرون موجود در آب آشامیدنی را به پساب فاضلابی منتقل کرده و فقط مولکول های آب می توانند عبور کنند. عمر مفید فیلتر ممبران در شرایط ایده آل ۳ سال می باشد.

    فیلتر پست کربن خطی:

نوعی فیلتر به نام پست کربن خطی می باشد و طعم و بو و رنگ آب را تنظیم می نماید و خاصیت آب شیرین کنی دارد. عمر مفید فیلتر پست کربن خطی حدودا یک سال می باشد.

    فیلتر مرحله ی ششم :

می توان ادعا کرد که این فیلتر یکی از مهم ترین فیلترهای دستگاه آب شیرین کن خانگی است و املاح مفیدی مانند منیزیم، کلسیم، بی کربنات و سدیم که در حین تصفیه از آب حذف شده اند را به آب اضافه کرده و میزان TDS یا همان سختی آب را به میزان استاندارد کوچکتر از ۱۰۰ می رساند.

صرفا خرید یک دستگاه آب شیرین کن خانگی کافی نیست بلکه برای اینکه بازده دستگاه شما به حداکثر برسد باید از شرایط نگهداری دستگاه نیز آگاه باشید و در زمان های مشخص فیلترهای دستگاه تعویض بشود و ترجیحا این تعویض توسط متخصصان حوزه ی تصفیه ی آب صورت بگیرد. چنانچه میزان سختی آب ورودی شما بالا باشد، زمان تعویض فیلترها نیز متفاوت می باشد و در مدت زمان کمتری نسبت به آب هایی با سختی پایین تر نیاز به تعویض دارد. شما می توانید تشخیص و کارشناسی و هشدار زمان تعویض فیلترهای دستگاه خود را به متخصصان شرکت فنی و مهندسی اس اس وی بسپارید.

شرکت فنی و مهندسی اس اس وی تولید کننده ی انواع مختلف دستگاه تصفیه آب خانگی با مارک   SSVمی باشد. خدمات این شرکت شامل نصب و ارسال رایگان، گارانتی یک ساله و خدمات پس از فروش مانند یادآوری زمان تعویض فیلتر به مشتریان عزیز می باشد. خدمات و پشتیبانی این شرکت مادام العمر بوده و مشتریان می توانند با مراجعه به سایت و یا تماس  با مشاوران این شرکت از مشاوره ی رایگان بهرمند شده و دستگاه تصفیه آب مورد نظر خود را سفارش بدهند.

امیدواریم این مطلب درباره تصفیه آب خانگی چیست؟ چگونه عمل میکند؟ و دارای چه فیلترهایی است به شما کمک کرده باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *