مقالات

آنتی اسکالانت چیست ؟

آنتی اسکالانت چیست

آنتی اسکالانت

چگونه رسوبات دستگاه تصفیه آب را از بین ببریم؟

یکی از بهترین محلول های شیمیایی برای از بین بردن رسوبات در زمینه آب و فاضلاب آنتی اسکالانت می باشد. آنتی اسکالانت با نام ضد رسوب نیز شناخته می شود. بسیاری از کاربرانی که از دستگاه تصفیه آب استفاده می کنند با این سوال مواجه می شوند که اصلا آنتی اسکالانت چیست و چه وظیفه ای دارد؟ در این مقاله قصد داریم علاوه بر آشنایی با اسکالانت با نحوه کار آن و تاثیر گذاری هایش آشنا شویم.

چگونه رسوبات دستگاه تصفیه آب را از بین ببریم؟

یکی از بهترین محلول های شیمیایی برای از بین بردن رسوبات در زمینه آب و فاضلاب آنتی اسکالانت می باشد. آنتی اسکالانت با نام ضد رسوب نیز شناخته می شود. بسیاری از کاربرانی که از دستگاه تصفیه آب استفاده می کنند با این سوال مواجه می شوند که اصلا آنتی اسکالانت چیست و چه وظیفه ای دارد؟ در این مقاله قصد داریم علاوه بر آشنایی با اسکالانت با نحوه کار آن و تاثیر گذاری هایش آشنا شویم.

آنتی اسکالانت چیست

آنتی اسکالانت چیست

آنتی اسکالانت چیست ؟

آبی که به دستگاه تصفیه آب وارد می شود دارای ناخالصی و اضافات بسیار زیادی است که در صورتی که به آن بی توجهی کنید باعث بوجود آمدن رسوبات زیادی می شود. این رسوبات در گذر زمان باعث بوجود آمدن مشکلات زیادی برای ممبران ها می شوند.

یکی از بهترین راه کارها برای مقابله با این رسوبات استفاده از آنتی اسکالانت می باشد. با استفاده از آنتی اسکالانت می توانید رسوبات و مواد زیر را از بین ببرید:

  • سولفات باریم و کلسیم
  • کربنات کلسیم
  • استرونیم
  • رسوبات سلیکا

کار و وظیفه اصلی آنتی اسکالانت چیست؟

برای رسیدن به درک بهتر در مورد اینکه آنتی اسکالانت چیست و چه وظیفه ای دارد؟ بهتر است با کار آن نیز آشنا شوید. یکی از مهم ترین ویژگی های اسکالانت های این است که در زمانی که رسوبات زیاد می شوند وارد عمل می شوند و در نتیجه باعث قلیایی شدن و پایین رفتن یون ها می شود.

در زمان هایی که موادی مانند رسوبات، سولفات ها یا کربنات روی هم تلنبار می شوند آنتی اسکالانت برای از بین بردن آنها آماده و بعد وارد عمل می شود.

۲ نوع اصلی آنتی اسکالانت ها کدامند؟

آنتی اسکالانت ها با توجه به نوع آب به دو دسته اصلی آنتی اسکالانت اسیدی و قلیایی تقسیم می شوند. پیش از اینکه بخواهید برای تهیه آنتی اسکالانت وارد عمل شوید بهتر است از کارشناسان این رشته کمک و مشورت بگیرید تا بفهمید آب منطقه شما چه وضعیتی دارد و بتوانید به آنالیز خوبی از آب برسید.

با استفاده از آنتی اسکالانت مناسب می توانید دیگر به راحتی مواد جامد مضر آب درشت و ریز را از آب جدا کنید. یکی از بهترین ویژگی های آنتی اسکالانت از بین رفتن ذره های درشت است. زیرا ذره های درشت می توانند باعث انعقاد آب شود. بعد از درک درست در مورد اینکه آنتی اسکالانت چیست و چه وظیفه ای دارد؟ بهتر است به فکر انتخاب بهترین نوع اسکالانت باشید.

آیا آنتی اسکالانت برای دستگاه تصفیه آب مناسب است؟

بله، آنتی اسکالانت ها برای دستگاه های مختلفی کاربرد دارند که یکی از آنها دستگاه تصفیه آب می باشد. بصورت کلی می توان گفت که آنتی اسکالانت برای دستگاه های زیر کاربرد دارد:

  • دستگاه تصفیه آب
  • انواع دستگاه های آب شیرین دریایی و صنعتی

نحوه اضافه کردن آنتی اسکالانت به دستگاه تصفیه آب

یکی از مواردی که در زمینه کار با آنتی اسکالانت باید مد نظر قرار دهید این است که از مقدار درست آن استفاده کنید. در زمان هایی که از مقدار کم یا زیاد اسکالانت برای تصفیه آب استفاده کنید می تواند باعث آسیب رسیدن به دستگاه شود.

اگر به دستگاه تصفیه آب خود میزان کمی آنتی اسکالانت اضافه کنید باید منتظر زیاد شدن رسوبات باشید. در مقابل در زمان هایی که از میزان زیاد از حد آنتی اسکالانت استفاده می کنید باید حواستان به گرفتگی های احتمالی در دستگاه باشد. آنتی اسکالانت چیست و چه وظیفه ای دارد؟ با ادامه این مقاله همراه ما باشید.

استفاده از آنتی اسکالانت در دستگاه تصفیه آب چه معایبی دارد؟

آنتی اسکالانت در مقابل ویژگی ها و مزایایی که دارد دارای معایبی نیز می باشد. زیاد شدن مقدار نمک های موجود در آب و بی کیفیت شدن آنتی اسکالانت ها و در نتیجه کم شدن میزان استفاده از گنجایش تولید آب می تواند مهمترین مضرات استفاده از آنتی اسکالانت در دستگاه تصفیه آب باشد.

دلیل استفاده از آنتی اسکالانت در دستگاه های آب شیرین کن چیست؟

وجود ناخالصی های مختلف در دستگاه تصفیه آب می تواند زمینه بوجود آمدن رسوبات مختلفی را فراهم کند. بهترین برای مقابله و پیشگیری از اتفاق های ناگوار برای دستگاه تصفیه آب و آب شیرین کن این است که  از آنتی اسکالانت استفاده کنید.

آنتی اسکالانت با داشتن خاصیت ضد رسوبی بودنش می تواند از خرابی و گرفتگی های مختلف در دستگاه تصفیه آب جلوگیری جلوگیری کند.

چه میزان آنتی اسکالانت باید به دستگاه آب شیرین کن اضافه کنیم؟

برای مقابله با رسوب های احتمالی در دستگاه تصفیه بهتر است که ابتدا بدانید آنتی اسکالانت چیست و چگونه کار می کنید؟ بعد از آن نیز بهتر است بدانید از چه میزان آنتی اسکالانت بهتر است استفاده کنیم؟

برای فهمیدن میزان مناسب آنتی اسکالانت برای اضافه شدن به دستگاه آب شیرین کن بهتر است که به شرایط کلی آب، دمای آب، میزان دب و … دقت کنید.

دو وظیفه اصلی آنتی اسکالانت چیست؟

آنتی اسکالانت عمدتا دو کار و وظیفه اصلی را بر عهده دارد یکی مقابله با بوجود آمدن رسوبات در ممبران است و دیگری بوجود آوردن تغییرات در کریستال آب می باشد. آنتی اسکالانت های در بسیاری از مواقع مانند یک مدافع یا محافظ وارد عمل می شوند و به مقابله با تلنبار شدن رسوبات می پردازند.در برخی موارد نیز آنتی اسکالانت ها می توانند کریستال آب را دچار تغییر و تحول کنند و آنها را بسیار نرم کنند.

بررسی ویژگی های انواع آنتی اسکالانت ها بر اساس ترکیبات شیمیایی

آنتی اسکالانت ها، در سیستم های تصفیه آب صنعتی برای کنترل و جلوگیری از ایجاد رسوب در فیلترهای ممبران صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. آنتی اسکالانت ها بر اساس وزن مخصوص، میزان PH و سایر پارامترها می توانند ترکیبات شیمیایی متفاوتی داشته باشند و بر همین اساس هم کاربردهای مختلفی دارند.  انواع آنتی اسکالانت ها بر اساس ترکیبات شیمیایی، شامل موارد زیر می شوند:

آنتی اسکالانت ها بر پایه فسفونات: آنتی اسکالانت هایی که بر پایه فسفونات ها هستند از گروه عاملی کربوکسیلیک اسید و فسفاته تشکیل می شوند. کاربرد آنتی اسکالانت های فسفاته برای جلوگیری از ایجاد رسوب سولفات و کربنات در ممبران های تصفیه آب صنعتی می باشد. در واقع یکی از بهترین انواع آنتی اسکالانت هایی که برای جلوگیری از ایجاد رسوب سولفات و کربنات مورد استفاده قرار می گیرند، آنتی اسکالانت ها بر پایه فسفونات هستند. اما به این موضوع هم توجه کنید که آنتی اسکالانت های فسفاته دارای خاصیت پراکنده سازی کمی هستند، خاصیت پراکنده سازی در آنتی اسکالانت ها به معنای جلوگیری از انحلال و یا چسبندگی کلوئیدها می باشد.

*آنتی اسکالانت های فسفاته، بر اساس فرمول شیمیایی و داشتن ترکیبات فسفاته، به راحتی تجزیه نمی شوند، با توجه به این بعد از دفع می توانند سال ها در محیط باقی بمانند. این موضوع باعث شده تا استفاده از آنتی اسکالانت های فسفاته در کشورهای مختلف، محدود و رو به کاهش باشد.

آنتی اسکلانت ها بر پایه فسفونات

مزیت ها

بهترین نوع ماده شیمیایی برای جلوگیری از ایجاد رسوب کربنات و سولفات

معایب

خاصیت پراکنده سازی کم و بعد از تخلیه در محیط تجزیه نمی شود.
آنتی اسکالانت ها بر پایه پلیمری: آنتی اسکالانت های پلیمری، وزن مولکولی بالایی داشته و دارای قدرت رسوب زدایی مطلوبی برای جلوگیری از ایجاد رسوبات کربنات و سولفات هستند.

بررسی ویژگی های انواع آنتی اسکالانت ها بر اساس PH
انواع آنتی اسکالانت ها بر اساس میزان PH می توانند در سه نوع آنتی اسکالانت های اسیدی، خنثی و قلیایی مورد استفاده قرار بگیرند. انواع آنتی اسکالانت ها بر اساس میزان PH شامل موارد زیر می شوند:
آنتی اسکالانت های اسیدی: آنتی اسکلانت های اسیدی با میزان PH کمتر از ۳ هستند و در فرمول شیمیایی آنها از ترکیبات پلیمری و فسفاته که دارای PH اسیدی هستند استفاده می شود. اگر در سیستم شما رسوبات کربنات کلسیم وجود دارد، استفاده از آنتی اسکالانت های اسیدی در این زمینه می تواند راهکار مناسبی باشد.

آنتی اسکالانت های خنثی: آنتی اسکالانت های خنثی با PH نزدیک به خنثی به کار می روند و به صورت کلی با انواع ممبران های تصفیه آب صنعتی سازگار هستند.

آنتی اسکالانت های قلیایی: در مواردی که میزان TDS آب ورودی به دستگاه تصفیه آب صنعتی، بسیار بالاست از آنتی اسکالانت های قلیایی استفاده می شود. آنتی اسکالانت های قلیایی تاثیر بسیار مطلوبی برای جلوگیری از ایجاد رسوب سولفاته دارند و با توجه به این دارای کاربردهای مشخصی در سیستم های تصفیه آب صنعتی هستند.

بررسی ویژگی های انواع آنتی اسکالانت ها بر اساس شکل ظاهری

آنتی اسکالانت ها بر اساس شکل ظاهری می توانند در انواع زیر به کار می روند:
آنتی اسکالانت های مایع: اکثر آنتی اسکالانت ها به صورت مایع هستند و در واقع پرکاربردترین نوع آنتی اسکالانت بر اساس شکل ظاهری از نوع آنتی اسکالانت مایع می باشد. غلظت آنتی اسکالانت های مایع بر اساس ساختار و فرمول شیمیایی، متفاوت است. آنتی اسکالانت های مایع در سیستم های تصفیه آب صنعتی، می توانند با همان غلظت مورد استفاده قرار بگیرند یا با اضافه کردن آب رقیق بشوند. این موضوع و در واقع نحوه استفاده از آنتی اسکالانت به برند آن بستگی دارد، که در این زمینه استفاده از کمک افراد متخصص و کارشناسان هم می تواند راهکار مناسبی باشد.

آنتی اسکالانت های پودری: آنتی اسکالانت های پودری از نسل جدید هستند، که دارای ترکیبات موثری هم برای جلوگیری از ایجاد رسوب در فیلتر های ممبران تصفیه آب صنعتی می باشند. پودر آنتی اسکالانت تاثیر مطلوبی برای جلوگیری از ایجاد رسوب در پلی آمید ممبران ها دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *